Halmstad Triathlon & Multisport presenterar

Halmstad Swimrun
Sött & Salt

Tävlingsanmälan öppen för 2024-års Sött & Salt. 

2024 kör vi även singelklass!
Kom och tävla!

loading...

3 km simning och 14 km löpning

Halmstad Triathlon & Multisport har den stora glädjen att få hälsa er välkomna till den femte upplagan av Halmstad Swimrun Sött & Salt. Banan är kort och snabb med en lättlöpt bana som passar såväl nybörjaren som den mer rutinerade swimrunnaren som vill ha ett fartfyllt lopp!

Distanserna är totalt ca 14 km löpning och ca 3 km simning. Simsträckorna börjar i havet och fortsätter sedan kors och tvärs Nissan, först uppströms ån för sedan vända tillbaka medströms tillbaka till startplatsen som också är målgången. Passa på att njut längs loppets sträckning av den unika naturen i naturreservatet Alet och kontrasten mellan den salta havssträckningen och Nissan som kantas av stadsbebyggelsen.
 
De som fullföljer loppet får en finishergåva och vinnarna i respektive klass: dam-, herr- och mixklass får en vinstpokal. Maxgränsen på antal tävlande är 100 lag.

Sagt från tävlande om förra årets lopp:

"Det är ett självklart val att stå på startlinjen i år igen! En snabb, rolig och intensiv bana i fantastisk miljö med mycket publik" Hugo Evebring, som var med i vinnarteamet i herrklassen 2023 och som 2024 kommer stå på startlinjen i premiären av singelklassen.

Banan

Ni kommer att passera vackra platser som naturreservatet Alet, västra stranden, Söderkaj, Halmstad Slott, Picassoparken, stadsbiblioteket, Norre Katts Park, Örjansvall, Nissastrand, Frennarp, Furet, Laxön och Slottsmöllan. Löpningen är platt och sker på asfalt, stigar och trä-spångar. Simningen kommer att ske i havet samt med- och motströms i Nissan. 
 
Den första löpsträckan kommer ni att springa genom det gamla civila flygfältet som är en del av naturreservatet Alet. I naturreservatet kommer ni att uppleva flera olika naturmiljöer. Naturreservatet hyser 31 rödlistade arter och består av naturskogsliknande lövsumpskog, örtrika sandiga gräsmarker och havet utanför har grunda mjukbottnar som är viktiga uppväxt- och födosöksområden för fisk och rastande fågel.
De två första simsträckorna går i havet med en kort löpsträcka på stranden, som också är en del av naturreservatet.
Därefter lämnar ni den salta delen av tävlingen och naturreservatet för att fortsätta tävlingen uppströms i och runt ån Nissan, den söta delen av tävlingen.
Efter en lite längre löpsträcka genom skogsområdet i Furet och Frennarp vänder ni tillbaka kors och tvärs över Nissan till målgången som är på samma ställe som starten.

Banan kommer att vara väl markerad och skyltad och simsträckorna kommer att vara tydligt utmärkta vid nedgång och uppgång samt med funktionärer som hjälper till med vägvisning och ger hejarop. En energistation kommer att finnas längs banan
 
Karta över tävlingsbanan med information om delsträckorna finns här: Mer info om banan finns här >> 

Antar ni utmaningen?

"Jag har fått med mitt jobb att köra Sött & Salt 2024 och vi utmanar andra snickare och underentreprenörer att vara med och tävla" Ante Palmgren, som även deltog 2023.

Tävlande

Tävlingen sker i par om två deltagare i klasserna herr, dam och mixed.
Antalet lag är begränsat till 100, dvs 200 deltagare.
Under loppet ska nummerväst bäras av en i laget. Vid återlämnade av nummerlappen till sekretariatet får laget varsin finishergåva.
Ej återlämnad väst debiteras med 250 kr. Tidtagningen kommer att ske från gemensam start tills sista paret gått i mål. Maxtiden är 4 timmar.    Mer info om regler finns här >> 

Start/Mål

Starten går kl 11.00. Sekretariatet har öppet mellan 9:30-10:15 där ni hämtar ut nummerväst och simmössor. Race breafing 10:45.

Start och mål är i Hangöparken, Södra vägen 35, Halmstad. Målgång sker från vattnet. Se karta här>>

Det finns parkeringsplatser i närheten. Det kommer att finnas möjlighet till väskinlämning, men för värdesaker ansvaras inte. Toaletter finns vid sekretariatet.

Tävlings-PM för förra årets(2023) tävling finns att hämta här på hemsidan (under rubriken info och regler).
 
 

I samarbete med: